سه شنبه, ۰۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳

اجرای سیستم روشنایی و نورپردازی در پایگاه جهانی بیابان لوت

0 انتشار:

نورپردازی و سیستم روشنایی در پایگاه جهانی بیابان لوت از محل اعتبارات ملی اجرا شد. این پروژه شامل نورپردازی محوطه، اطاقها و نمای بیرونی پایگاه جهانی بیابان لوت می شود.

«زهرا رضایی ملکوتی» مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت استان خراسان جنوبی با اعلام این خبر گفت: عملیات مرمتی پایگاه جهانی بیابان لوت شامل تکمیل مرمت فضاهای داخلی، تکمیل مرمت نماهای بیرونی، بامسازی، محوطه سازی و سنگ فرش کوچه ورودی پایگاه، تکمیل جداره سازی نماهای کوچه ورودی پایگاه، تکمیل سرویس بهداشتی می شود که سال گذشته از محل اعتبارات ملی در  پایگاه میراث جهانی بیابان لوت و روستای دهسلم انجام گرفت.

مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت در استان خراسان جنوبی گفت: در ادامه مرمت های سال گذشته امسال اجرای سیستم روشنایی و نورپردازی پایگاه را در دستور کار قرار دادیم که هم اکنون به پایان رسید.

او گفت: امید است با برنامه های انجام شده یا در دست اقدام جهت بهسازی پایگاه جهانی بیابان لوت، این مکان جهت پذیرایی و اطلاع رسانی به بازدید کنندگان و گردشگران به نحوی مطلوب مهیا شود.

میراث جهانی بیابان لوت با مساحتی به تقریب ۱۷۵ هزار کیلومتر مربع، در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده است. این محوطه در سال ۲۰۰۵ با دمای ۷/۷۰ درجه سانتی گراد، بیشینه ی گرم ترین مکان را در کره زمین ثبت کرد. بیابان لوت به سه بخش جغرافیایی لوت شمالی، لوت مرکزی که کلوت ها و تپه های ماسه ای در آن قرار دارد و لوت جنوبی که غنی ترین پوشش گیاهی این بیابان را دارد، تقسیم می شود. پیشینه ی تمدنی بیش از پنج هزار سال در حاشیه ی بیابان لوت و کشف حدود سه هزار اثر تاریخی از این منطقه در نوع خود بی همتا است که از جمله ی این یافته ها باید به درفش پنج هزارساله ی شهداد، که قدیمی ترین درفش جهان است اشاره کرد.

بیابان لوت نخستین اثر طبیعی ایران است که به شماره ۱۵۰۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

print

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید