صدای میراث: وحید کیانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان در حکمی، مجتبی گهستونی، فعال میراثفرهنگی و مسئول بخش تشکلهای صدای میراث را به عنوان دبیر مهرواره قصهگویی «یک شب و هزار قصه» که با رویکرد توجه به مادربزرگها و پدربزرگهای قصهگو برگزار میشود، منصوب کرد.
گهستونی درخصوص مهرواره قصهگویی خوزستان به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان گفت: هدف از جمعآوری قصههای مادربزرگها و پدربزرگها، ترغیب آنان به قصهگویی مجدد و ثبت این بخش از فرهنگ شفاهی و نیز ایجاد انگیزه برای شنیدن قصه از سوی کودکان و نوجوانان و سایر افراد علاقمند است.
او ادامه داد: ثبت و ضبط قصهها به گویش، لهجه و زبانهای مختلف توسط مردم ساکن در خوزستان ضمن اینکه به جذابیت مهرواره کمک میکند، گویای وجود انبوهی از قصههای فراموششده در میان مردم و البته تنوع فرهنگی و زندگی مسالمتآمیز همه اقوام خوزستانی است.
این فعال میراث فرهنگی افزود: بسیاری از مردم اگر هم قصه بلد باشند، یا خجالت میکشند آنها را بازگو کنند یا تکرار آن را بیهوده میدانند؛ لذا باید در آنها انگیزه ایجاد کنیم، مثلا اسم چند قصه را بگوئیم تا برای آنها تداعی قصههای مانده در ذهنشان شود.
وی با بیان اینکه برای شرکت در این مهرواره، اگرچه انتخاب موضوع توسط قصهگوهای محلی کاملاً آزاد است اما انتخاب قصههای محلی مناسبتر خواهد بود؛ ضمن اینکه بیان و ضبط قصهها به صورت تکنفره محدودیت زمانی ندارد و به هر میزان دقیقهای میتواند ضبط شود.
گهستونی افزود: تصویربرداری از قصهها با دوربینهای خانگی یا موبایل با هر گویش، لهجه و زبانی باید در نمای باز(Long Shot)صورت بگیرد ولی تصویربرداری باید به صورت افقی و دارای صدای مطلوب باشد.
او گفت: مادربزرگها و پدربزرگهای علاقهمند به شرکت در بخش صحنهای نخستین مهرواره قصهگویی «یک شب و هزار قصه» تا ۲۰ شهریور فرصت دارند لوح فشرده قصهگویی خود را به هر کدام از ما برگزار کنندگان و یا نزدیکترین مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محل زندگی خود تحویل دهند.
گفتنی است، آئین پایانی نخستین مهرواره قصهگویی «یک شب و هزار قصه» ۲۷ شهریور در تالار مهتاب اهواز برگزار میشود و از مادربزرگها و پدربزرگهای قصهگوی شرکتکننده تجلیل خواهد شد.