صدای میراث: خبر اجرای کنسرت موسیقی در تخت جمشید و واکنش ها به این اقدام در چند روز گذشته به شدت در رسانه ها و فضای مجازی داغ شد و نگاه دغدغهمندان میراث را به خود جلب کرد. این موضوع به اندازهای خبر ساز شد که حتی اخبار مناظرات انتخاباتی نیز نتوانست آن را به حاشیه ببرد. در حالی که این کنسرت قرار است از نهم تا سیزدهم تیرماه در تخت جمشید برگزار شود که مخالفتها با آن هنوز ادامه دارد و هشتگ مخالفت با آن در فضای مجازی داغ شده است.
کامیار عبدی عضو هیأت علمی گروه باستانشناسی دانشگاه شهید بهشتی و باستان شناس ایرانی که مدتها در تخت جمشید فعالیت باستان شناسی داشته است در گفتگو با صدای میراث از زاویهای دیگر به رخداد برپایی موسیقی در تخت جمشید نگریست. او گفت: اگر نگوییم مهمترین، تخت جمشید جزو سه اثر مهم باستانی ایران است. این آثار احترام و شأن فرهنگی خاص خود را دارند و با برگزاری کنسرت در این محوطه باستانی آن را به کالایی تبدیل میکنیم و میخواهیم از آن پول در بیاوریم.
کامیار عبدی افزود: براساس خبرهای منتشر شده گویا درآمد کنسرت تخت جمشید تنها از محل بلیت فروشی ۱۱ میلیارد تومان است و از این مبلغ میخواهند فقط یک میلیارد تومان به تخت جمشید بدهند! در حالی که اگر این گروه موسیقی بخواهد هر جای دیگری کنسرت برگزار کند، باید چندین میلیارد تومان هزینه جا و مکان بدهد. اما اینجا از اعتبار تخت جمشید برای برندسازی خود استفاده میکند و در مقابل مبلغی ناچیز پرداخت میکنند.
این باستان شناس تاکید کرد: شأن تختجمشید را حفظ نمیکنیم و آن را وسیله پول سازی قرار دادهایم. در حالی که بیشتر مردم برای اینکه این برنامه در تخت جمشید برگزار می شود به این کنسرت می روند.
او در واکنش به اظهارات صورت گرفته از سوی برخی مسئولین که گفتهاند برگزاری کنسرت در تخت جمشید به معرفی بهتر این اثر کمک می کند و تبلیغ این محوطه باستانی است افزود: تخت جمشید یک مکان ناشناخته نیست که بگوییم میخواهیم برای این خواننده کنسرت بگذاریم تا مردم بدانند چنین اثری وجود دارد. تخت جمشید در روزهای تعطیلات نوروز بیش از صد هزار و در روزهای عادی ده تا بیست هزار بازدید کننده دارد. اتفاقا برگزار کنندگان این کنسرت هستند که میخواهند از اعتبار تختجمشید استفاده کنند.
عبدی تاکید کرد: آنچه ناراحت کننده است زیر پا گذاشتن شأن و جایگاه تخت جمشید و تبدیل شدن آن به یک ابزار پولسازی است.
کامیار عبدی با اشاره به قطع ردیف بودجه ملی تخت جمشید که خبر آن نخستین بار در سایت صدای میراث منتشر شد اعلام کرد: بودجه تخت جمشید قطع شده و برای حفاظت و این محوطه باستانی برای مرمت نیاز به بودجه دارد. اما حال که این محوطه باستانی را به اسباب پولسازی تبدیل کردهایم، لااقل باید نیمی از درآمد خالص کنسرت به تختجمشید واگذار و صرف حفاظت از این مکان باستانی شود.