«رستاک» نامزد جایزه جهانی موسیقی محلی شد

نخستین آلبوم گروه «رستاک» پس از مهاجرت در جمع برترین آثار موسیقی محلی سال قرار گرفت

پایگاه خبری صدای میراث: نامزدی جهانی آلبوم «از خاک و آفتاب»، نخستین اثر گروه رستاک پس از مهاجرت، موجی از توجه بین‌المللی را به سوی این گروه ایرانی که سال‌ها در معرفی موسیقی اقوام ایران نقش پیشرو داشت، جلب کرد.

اتحادیه بین‌المللی موسیقی محلی این آلبوم را در فهرست بهترین آلبوم موسیقی نواحی (فولک) سال قرار داد و این دستاورد، تنها چند ماه پس از خروج کامل اعضای گروه رستاک از ایران، در رسانه‌های تخصصی موسیقی بازتاب گسترده‌ داشت.

به گزارش صدای میراث، آلبوم موسیقی «از خاک و آفتاب» نخستین پروژه مستقل گروه موسیقی «رستاک» در خارج از ایران است؛ اثری که تمامی مراحل تولید آن خارج از کشور انجام شده و نشان می‌دهد این گروه چگونه تلاش می‌کند، هویت موسیقایی خود را با ساختار قابل‌درک برای مخاطب جهانی همراه کند.

رستاک در این آلبوم به بازآفرینی قطعاتی از بلوچستان، کردستان، لرستان، شمال و جنوب ایران و یک قطعه از موسیقی افغانستان پرداخته و با کنار هم نشاندن این صداها، مجموعه‌ای چندفرهنگی خلق کرده که به باور منتقدان، جهانی‌ترین تجربه این گروه به شمار می‌رود.

اهمیت قرار گرفتن آلبوم موسیقی «از خاک و آفتاب» در فهرست نهایی اتحادیه بین‌المللی موسیقی نواحی (فولک)، تنها یک موفقیت هنری نیست؛ بلکه این نخستین حضور رسمی رستاک در یک رقابت معتبر جهانی پس از مهاجرت است. از سوی دیگر، نمایانگر فرصتی تازه برای دیده‌شدن موسیقی نواحی ایران در سطحی گسترده‌تر به شمار می‌رود.

این جایزه قرار است ۲۱ ژانویه در شهر نیواورلئان آمریکا، یکی از مهم‌ترین مراکز موسیقی جهان به گروه رستاک اهدا شود.

گروه رستاک فعالیت خود را از سال ۱۳۸۶ با هدف معرفی موسیقی اقوام ایران آغاز کرد. در سال‌های گذشته این گروه توانست با ترکیب سازهای محلی، چندصدایی‌سازی و بازآفرینی موسیقی نواحی در قالبی امروزی، در ایران و خارج از کشور به شهرت برسد.

حضور در جشنواره‌های بین‌المللی در آسیا، اروپا و آمریکا باعث شد این گروه به یکی از چهره‌های شناخته ‌شده موسیقی فولک ایرانی تبدیل شود. رستاک پس از مهاجرت نیز، مسیر حرفه‌ای خود را با تمرکز بر بازار جهانی و همکاری با تولیدکنندگان بین‌المللی ادامه می‌دهد.

بهزاد پورنقی، مدیر گروه موسیقی «رستاک»، در گفت‌وگویی کوتاه با صدای میراث اعلام کرد: نامزدی این آلبوم تنها بخشی از برنامه‌های بین‌المللی گروه رستاک است.

به گفته او، رستاک به‌زودی در جشنوارهبزرگ موسیقی نواحی در شهر استکهلم سوئد روی صحنه می‌رود و همچنین اجرای رسمی در جشنواره مهم و جهانی گلوبال ساوندز (نواهای جهانی) که در تاریخ ۲۳ نوامبر برگزار می شود شرکت خواهد داشت.

او گفت: جشنواره جهانی گلوبال ساوندز (نواهای جهانی) از مهم‌ترین گردهمایی‌های سالانه موسیقی فولک و اقوام در جهان است.

به اعتقاد کارشناسان موسیقی، موفقیت آلبوم «از خاک و آفتاب» گروه رستاک نشان می‌دهد که این گروه توانسته است با وجود مهاجرت، هویت موسیقایی خود را حفظ کند و آن را در قالب جهانی‌تر بازتعریف کند.

به اعتقاد کارشناسان موسیقی، این دستاورد می‌تواند مسیر معرفی گسترده‌تر موسیقی اقوام ایران به مخاطبان بین‌المللی را هموارتر کند؛ مسیری که رستاک از ایران آغاز کرد و اکنون در ابعاد جهانی ادامه می‌یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا