مدیرکل دفتر مطالعات، آموزش و برنامهریزی گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خبر داد: سرفصلهای دوره توانافزایی و توانمندسازی بهرهبرداران اقامتگاههای بومگردی به منظور اجرا در چارچوب ضوابط مربوطه، به ادارات کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سراسر کشور ابلاغ شد.
به گزارش صدایمیراث، به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ابوطالب قاسمی با بیان این خبر گفت: تعیین و ابلاغ سرفصلهای دوره توانافزایی و توانمندسازی بهرهبرداران اقامتگاههای بومگردی با هدف افزایش توانمندی بهرهبرداران شاغل در واحدهای اقامتگاههای بومگردی انجام شد.
او افزود: عدم برخورداری برخی شاغلین در اقامتگاههای بومگردی از سطوح عالی تحصیلاتی و نوع خدمت میزبانی در این واحدها که در مواردی به صورت خانوادگی، بومی و محلی انجام میشود، ضرورت داشت دورههای آموزشی موجود، به عنوان یک مطالبه جدی مورد بازنگری قرار گیرد و متناسب با این قشر، دورهای جدید با همکاری و نظارت جامعه تخصصی بومگردی و برخی از اساتید و متخصصین این حوزه و نظرات مدیران حوزههای تخصصی معاونت گردشگری طراحی و ابلاغ شود.
قاسمی با بیان اینکه این موضوع با استقبال گسترده علاقمندان به این حوزه مواجه شد، افزود: بر اساس ضوابط اجرایی، موسسات آموزشی موظف هستند از تاریخ ابلاغ بخشنامه، دورههای توانمندسازی متقاضیان اقامتگاههای بومگردی را بر اساس دروس و سرفصلهای تعیین شده اجرا کنند.
مدیرکل دفتر مطالعات، آموزش و برنامهریزی گردشگری خاطرنشان کرد: دورههای الزامی صرفا از طریق موسسات آموزشی دارای مجوز از این معاونت برگزار و مدرسین هر دوره با معرفی موسسات مربوطه در چارچوب دستورالعمل و بخشنامههای ابلاغی صورت میگیرد.
به گفته او صدور گواهینامه دورههای تشویقی توسط استان انجام میشود و امکان برگزاری دوره¬های تشویقی در رویداد آموزشی جامعه اقامتگاههای بومگردی نیز وجود دارد.
قاسمی در پایان گفت: سرفصلهای اختصاصی اقامتگاههای بوم گردی به مدت ۹۵ ساعت در دو بخش ۵۵ ساعت اصلی و ۴۰ ساعت تشویقی تعریف شده است. بخش اصلی شامل آشنایی با اصول و مفاهیم مهمان نوازی، قوانین و مقررات، خدمات ایمنی و پایداری حفظ محیطزیست و بخش تشویقی در برگیرنده اطلاعات حرفهای پیشرفته ویژه افرادی با سطح تحصیلات بالاتر که تمایل به افزایش مهارت و آگاهی دارند، است.