صدای میراث: مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور با حضور «جمشید حمزهزاده» دبیر این مجمع تشکیل جلسه داد و در این نشست با اعتراض به اقدام اخیر حرمتالله رفیعی، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران که خارج از اساسنامه مجمع اقدام به معرفی خود به عنوان رییس مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور کرده است، اعلام شد. مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور با قدرت به فعالیت خود ادامه میدهد و دبیر فعلی این مجمع همچنان جمشید حمزه زاده است.
به گزارش صدای میراث، مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور روز شنبه ۲۳ مهر با حضور اکثریت اعضاء و ۱۰ عضو از ۱۳ عضو این مجمع در هتل بزرگ فردوسی تهران تشکیل شد و در این نشست، «جمشید حمزهزاده»، دبیر و رییس جامعه حرفهای هتلداران ایران، «حسن تقیزاده انصاری»، رییس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران، بنکدار نماینده «ابراهیم پورفرج»، رییس جامعه تورگردانان ایران، «حمید پیرو دیننبی»، رییس جامعه سفرهخانههای سنتی، «مهدی قاسمیان»، رییس هیئت مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی، «مجتبی برزویی»، نایب رییس جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی، «غلامعلی صادقی لاریجانی»، رئیس واحدهای پذیرایی بین راهی مازندران (به نمایندگی از واحدهای پذیرایی کشور)، «شاهرخ محمدزاده»، رییس هیئت مدیره جامعه حرفهای مهمانپذیران استان تهران (به نمایندگی از مهمانپذیران کشور)، «محمد جهانگیری»، رییس انجمن گردشگری سلامت ایران، «کمالیان» به نیابت از «مهدی شهبازی» رییس انجمن دفاتر زیارتی ایران و نماینده مسیحالله صفا، نماینده تشکلهای گردشگری مناطق آزاد کشور حضور داشتند.
جمشید حمزهزاده، دبیر مجمع در سخنانی با اشاره به مهمترین مشکلات صنعت گردشگری کشور به بحرانهای صنعت گردشگری در سالهای گذشته و در راس آنها شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: مجمع تشکلهای گردشگری در این سالها به طور مداوم پیگیر رفع این بحرانها بوده و در صدد کاستن از خسارتهای وارد آمده به بدنه این صنعت برآمده است.
حمزهزاده در بیان دلایل تشکیل مجمع تشکلهای گردشگری گفت: اهداف مشترک باعث تشکیل مجمع شد و خوشبختانه با ارتباط خوبی که وجود دارد، مجمع در این سالها توانست کارهای زیرساختی و مهمی را پیش ببرد.
دبیر مجمع تشکلهای گردشگری کشور، معافیت مالیاتی و ابقای معافیت ۵۰ درصدی برای تاسیسات گردشگری با رایزنی مجلس و جلسات مختلف با نمایندگان، معافیت ۱۰۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده هتلهای ۱ تا ۳ ستاره، پیگیری برای اعمال معافیتها و بخشودگیهایی در زمینه هزینه حاملهای انرژی، از جمله کاهش هزینه گاز و… را به عنوان بخشی از کارهای انجام شده مجمع برای صنعت گردشگری در سالهای گذشته اعلام کرد.
او همچنین با اشاره به نقش مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور در تبدیل سازمان به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تاکید کرد: این تغییر حاصل پیگیریهای مداوم مجمع تشکلهای گردشگری خصوصا با فراکسیون گردشگری مجلس و نیز کمیسیون مشترک گردشگری بود که علیرغم مخالفتهایی که وجود داشت، تحقق پیدا کرد.
حمزهزاده افزود: تاکید جدی ما بر وزارتخانه شدن، دلیل عمدهای داشت و آن این بود که بتوانیم مطالباتمان را از نهاد دولتی متولی صنعت پیگیری کنیم. در گذشته نمایندگان مجلس میگفتند چون سازمان میراث مستقیما زیر نظر رییس جمهور است، نمیتوان رییس سازمان را به مجلس فراخواند و از او پرسش یا طرح استیضاح کرد و طبق قانون باید خود رییس جمهور در مورد عملکرد این سازمان به مجلس فراخوانده شود. طرح تبدیل سازمان به وزارتخانه البته سه بار برگشت خورد که در نهایت با پیگیریهای مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور به نتیجه رسید.
او از حواشی به وجود آمده اخیر از سوی رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در ریاست خودخوانده بر مجمع ملی گردشگری کشور ابراز تاسف کرد و افزود: در جریان این حواشی موضوع مهمی در ارتباط با هزینه برق تاسیسات گردشگری مغفول ماند و متاسفانه در روزهای اخیر با حواشی به وجود آمده، طرحی در مجلس تصویب شد که هزینه برق تاسیسات گردشگری را به شکل بیسابقه افزایش میدهد. البته جای تاسف دارد که بروز حواشی از سوی یکی دو عضو مجمع تشکلهای گردشگری توجهها را از موضوع به این مهمی دور کرد و این طرح در مجلس تصویب شد.
دبیر مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور با بیان اینکه تشکلها باید در کنار هم باشند و اتحادشان را حفظ کنند، گفت: هیچ نهاد دولتی حق دخالت در تصمیمات درونساختاری بخش خصوصی را ندارد و نظر وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز همین است. بنابراین در بخش خصوصی باید تمام تلاشمان را صرف کنیم که به انسجام واقعی برسیم و این انسجام را از دست ندهیم.
حمزهزاده با تاکید بر اینکه وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اعلام کرده است، موافق از همگسیختگی تشکلها نیست افزود: با وجود حمایت آقای ضرغامی از بخش خصوصی متاسفانه بسیاری از تصمیمات در بدنه معاونت گردشگری وتو میشود. این مشکلی است که ما به شدت دنبال برطرف شدن آن هستیم.
دبیر مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور تصریح کرد: هیچ تشکلی در مجمع ملی تشکلهای گردشگری بر تشکل دیگر ارجحیت ندارد و هر تشکل در این مجمع، جایگاه خود را دارد.
حسن تقیزاده انصاری، رییس هیئت مدیره جامعه گردشگری الکترونیک ایران نیز در این مراسم با انتقاد از عملکرد خارج از اساسنامه مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور از سوی رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران که در اقدامی فراقانونی خود را رییس این مجمع خوانده است گفت: حدود ۱۵۰ اقدام مهم در مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور در سالهای گذشته انجام شده است که یکی از آنها واکسیناسیون فعالان بخش گردشگری و متقاعد کردن وزارت بهداشت به نوشتن پروتکل اختصاصی برای حوزه گردشگری بود.
رییس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران همچنین بر لزوم وفاق و انسجام میان اعضای مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور تاکید کرد و افزود: کسی که در جلسات مجمع ملی تشکلهای گردشگری شرکت میکند باید به بهتر شدن تصمیمات مجمع کمک کند، نه آن که حاشیه سازی کند. قرار بود جلسهای در روز ۱۲ مهرماه برای اصلاح اساسناه مجمع برگزار شود که به دلیل آماده نشدن اساسنامه، جلسه به امروز موکول شد.
او افزود: متاسفانه بعضی از دوستان به دنبال مسایل دیگری بودند که غیرقانونی هم بود. سال ۹۵ اساسنامه مجمع ملی تشکلهای گردشگری نوشته شده است که مبنای کار است و همه اعضاء ملزم به رعایت این اساسنامه هستند. بدون اساسنامه نمیتوان کاری از پیش برد. اما متاسفانه برخی به دنبال دور زدن قانون بودند. اگرچه کاری از پیش نبردند. اما با حواشی اخیر نشان دادند که با وجود همزبانی، ابدا با اهداف این مجمع که ایجاد وفاق و انسجام بین اعضا و تشکلهای بزرگ گشردشگری کشور است، همدل نیستند.
۱۰ عضو حاضر در جلسه مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور در ادامه این جلسه به بیان دیدگاههای خود درخصوص بهتر شدن عملکرد مجمع ملی تشکلهای گردشگری پرداختند و با محکوم کردن اقدام صورت گرفته از سوی رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران که با دعوت از چند عضو اندک این مجمع اقدام به ریاست خودخوانده بدون رای گیری با حضور تمامی اعضای مجمع و تنها با امضای شش تن کرده است، اعلام کردند که مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور همچنان به فعالیت قانونی خود ادامه خو.اهد داد و هرگونه اقدام خارج از اساسنامه این مجمع غیرقانونی و مورد اعتراض است.
اعضای اصلی مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور همچنین با تصویب کلیات اساسنامه این مجمع در نشست روز گذشته خود مصوب کردند که هرگونه نشست با عنوان مجمع تشکلهای گردشگری کشور و یا ملی و یا برگزاری جلسات مجامع عمومی با دعوت رسمی، وفق مفاد اساسنامه و رعایت تشریفات لازم از طریق دبیرخانه این مجمع انجام میپذیرد. همچنین تاکید شد که تصمیمات اعضاء بدون رعایت موارد فوق، مورد پذیرش تشکلها نخواهد بود و وجاهت قانونی نیز ندارد.
همچنین اکثریت اعضای مجمع تشکلهای گردشگری کشور ضمن تایید کلیات اساسنامه مصوب سال ۱۳۹۵، تقاضای بازنگری در برخی از مفاد اساسنامه را مطرح کردند که با قرائت کلیه پیشنهادها، مفاد مورد تایید اکثریت در پیشنویس اساسنامه اصلاح شد.
مقرر شد با توجه به فرصت تعیینشده (تا پایان مهرماه) هر یک از روسای تشکلها پیشنهادهای نهایی خود را در خصوص بازنگری اساسنامه اعلام تا در جلسه دو هفته آینده، اساسنامه مجمع ملی تشکلهای گردشگری کشور به تصویب برسد و نسبت به برگزاری انتخابات و معرفی اعضای هیات مدیره اقدام شود.