صدای میراث: «پوآرو به دلیل حفاری غیرمجاز در اقیلم كردستان عراق بازداشت شد.» این عنوان خبری بود که از حدود یکماه قبل ابتدا در شبکه مجازی و صفحات متعلق به برخی باستان شناسها منتشر شد و پس از آن همین دو روز قبل خبرگزاری تسنیم اقدام به تنظیم انتشار خبری آن کرد.
از یکماه قبل که خبر دستگیری کوهسار بادفر، اینفلوئنسر آموزش دفینه یابی در فضای مجازی چرخید، تا عصر امروز که صدای میراث گزارش مفصلی از آن براساس اطلاعات ارسال شده از منابع خبری خود در ایران و اقلیم کردستان عراق منتشر کرد، تمامی اخبار دریافتی از بازداشت و دستگیری «کوهسار بادفر» مقلب به «پوآرو» حکایت داشت. این اخبار چنان موثق به منابع داخل کشور انتقال یافت که حتی برخی مسئولین مرتبط با حوزه میراث فرهنگی و باستان شناسانی که در ایران صاحب نام و مقام هستدن آنرا باور و بازنشر کردند.
صدای میراث هم در تحقیقات یکماه اخیر خود از بازداشت پوآرو به دلیل حفاری غیرمجاز با 3 همراه دیگر رسید. اما اتفاقی افتاد که شائبه جعلی بودن این خبر را تقویت کرد. صدای میراث نیز با احترام به مخاطبین خود با هدف جلوگیری از انتشار اخبار جعلی گزارش منتشر شده خود را از خط خبری حذف و از صفحات مجازی این رسانه نیز کنار گذاشت.
چون بلافاصله پس از انتشار گزارش مفصل صدای میراث و بازخورد وسیع آن در فضای مجازی و صفحات اینستاگرامی، کوهسار بادفر که با شکایت اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در دادگاه بدوی محکوم به سه سال و نه ماه حبس شده و در انتظار رای دادگاه تجدیدنظر خود است، با انتشار یک لایو اینستاگرامی و در حال رانندگی در کردستان عراق تلویحا انتشار این قبیل اخبار را به سخره گرفت و اعلام کرد که در زندان نیست.
او همچنین در تماس با صدای میراث اعلام کرد: اخبار منتشر شده درباره حفاری غیرقانونی در اقلیم کردستان عراق توسط من و گروه همراه دروغ است و بنده نه در این منطقه حفاری غیرمجاز داشته ام و نه بابت این موضوع به زندان منتقل شده ام.
کوهسار بادفر (پوآرو) در پاسخ به این سوال صدای میراث که به چه دلیل غیبت یکماهه در فضای مجازی داشته و درباره خبرهای منتشر شده سکوت کرده است؟ افزود: «متاسفانه به دلیل سرقت گوشی های خود در اقلیم کردستان عراق به فضای مجازی دسترسی نداشتم و به مدت 10 روز در جستجوی یافتن تلفن های همراه خود بودم که این موضوع شائبه دستگیری بنده را تقویت کرد.»
او گفت: «بنده چند روز به دلیل تصادف با خودرو در بازداشت پلیس اقلیم کردستان عراق بودم. چون براساس قوانین عراق تصادفات خودرویی منجر به بازداشت می شود و پس از اثبات این که مقصر تصاد نبودم از بازداشت آزاد شدم.»
کوهسار بادفر تاکید کرد: «جرم حفاری غیرمجاز در کردستان عراق بسیار سنگین است و بنده نه در ایران که در کردستان عراق هم هیچگاه در حفاری های غیرمجاز برای دستیابی به اشیای عتیقه و به اصطلاح زیرخاکی حضور نداشته ام و این کار را هم نمی کنم.»
كوهسار بادفر از چهره های شناخته شده آموزش گنج یابی در فضای مجازی بود و نام او بارها بر زبان مقامات میراث فرهنگی، فراجا و یگان حفاظت میراث فرهنگی جاری شد. تا آن كه سرانجام با شكایت اداره كل میراث فرهنگی استان كرمانشاه در سالجاری كه مدعی حفاری غیرمجاز و ضرب و جرح مامور یگان حفاظت میراث فرهنگی در محوطه بیستون توسط او شد، به مرجع قضایی احضار و در دادگاه بدوی به تحمل 3 سال و 9 ماه حبس محكوم شد. با اعتراض به این حكم، رای دادگاه بدوی به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد و قرار بود رای نهایی تجدیدنظر به وی ابلاغ شود. اما این رای با گذشت بیش از یكماه هنوز به او ابلاغ نشده است و «پوآرو» در نهایت یكماه قبل به اقلیم كردستان عراق رفت.
اما همزمان با غیبت حدود یکماهه او در فضای مجازی اخباری منتشر شد که براساس آن ها کوهسار بادفر به دلیل حفاری غیرمجاز در اقلیم کردستان عراق و شهر اربیل دستگیر و به زندان منتقل شده است.این خبر حالا با انتشار لایو اینستاگرامی او تکذیب شده و گفتوگوی اختصاصی صدای میراث با او که به «پوآرو» در فضای مجازی شهرت دارد، مشخص کرده است، او در این مدت نه به دلیل حفاری غیرمجاز در زندان بوده و نه به دلیل حفاری در اقلیم کردستان عراق دارای پرونده است.
صدای میراث نیز با عرض پوزش از مخاطبین خود پس از این گفت وگو بلافاصله گزارش منتشر شده خود را که براساس برخی اخبار ارسال شده به رسانه ها از جمله به صدای میراث و همچنین برخی خبرهای منتشر شده در فضای مجازی و پیگیری های مرتبط با منابع خود در اقلیم کردستان عراق انتشار یافت، از خروجی خود حذف کرد.