صدای میراث: ۱۱ هزار شی تاریخی در عملیات بزرگ رمز پاندورای ۷ که در سراسر اروپا توسط اینترپل (پلیس بینالملل) برگزار شد، کشف و ۶۰ قاچاقچی بین المللی در جریان این بزرگترین عملیات جهانی برای مقابله با قاچاق اشیای تاریخی دستگیر شدند.
پلیس بین الملل اعلام کرد: عملیات بزرگ رمز پاندورای ۷ که در ادامه سلسله عملیاتهای سالانه رمز پاندورا است، توسط پلیس اسپانیا و با حمایت اینترپل اروپا برنامه ریزی شده بود که در مرحله اول طی دو هفته عملیات پلیسی در فضای مجازی در سال ۲۰۲۲ و بررسی آنلاین ۸۴۹۵ مورد در فضای مجازی، ۴۰۱۷ شی تاریخی مسروقه با هزاران بازرسی انجام شده در فرودگاه ها، بنادر، گذرگاه های مرزی و حراجیها، موزه ها و خانههای شخصی کشف و ضبط شد.
پلیس اینترپل با اعلام این که هنوز حدود ۱۳۰ پرونده در دست بررسی است اعلام کرد: به نظر میرسد توقیف اشیای تاریخی و بازداشتهای بیشتری در راه باشد. چون بازرسان اینترپل در سراسر جهان به دنبال قاچاقچیان و تخریب کنندگان آثار تاریخی هستند.
براساس اعلام پلیس اینترپل در عملیات بزرگ پاندروای ۷ تعداد ۷۷ کتاب باستانی که از آرشیو یک صومعه به سرقت رفته بودند از یک بازار آنلاین در ایتالیا کشف و ضبط شد.
اینترپل اعلام کرد: مجسمه سنگ مرمر رومی یک زن که متعلق به سالونیا ماتیدیا، خواهرزاده امپراتور ترایان بود در اسپانیا کشف شد و ۳۰۷۳ سکه باستانی نیز از یک پلتفرم فروش آنلاین در لهستان ضبط شد. همچنین ۱۱۷ سکه تاریخی داکیا و رومی دیگر نیز که از غارت یک محوطه باستانی به دست آمده بود در رومانی کشف و ضبط شد.
اینترپل با اشاره به کشف و ضبط ۴۸ مجسمه و آثار مذهبی تاریخی در پرتغال اعلام کرد: گمان میرود این اشیاء مربوط به بخشی از ۱۵ سرقت کلیساهای شمال پرتغال بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۳ باشد. همچنین ۴۱ شیء تاریخی – مذهبی دیگر شامل تزئینات و قالب محراب کلیسا و… در یونان و در بازرسی از یک خانه شخصی کشف شد.
۱۳ اثر باستانی دیگر شامل جواهرات و … که توسط اینترپل در یک اداره پست در بوسنی و هرزگوین کشف و ضبط شده است متعلق به فدراسیون روسیه است.
به اعلام اینترپل، ۱۴ کشور اروپایی شاملف اتریش، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، جمهوری چک، کرواسی، قبرس، یونان، ایرلند، ایتالیا، لهستان، پرتغال، رومانی، اسپانیا و سوئد در عملیات رمز پاندورای ۷ شرکت داشتند.
اینترپل در توضیح این عملیات اعلام کرد: پلیس بین الملل، از طریق سیستم ارتباطی امن I-24/7 خود، کشورهای بالکان و اتحادیه اروپا را که در تبادل اطلاعات مشارکت میکنند به یکدیگر متصل کرد و یک متخصص را برای پشتیبانی عملیات به کار گمارد تا جستجوهای بیشتر در پایگاه داده آثار هنری سرقت شده اینترپل را برای یافتن و شناسایی اقلام سرقت شده و مواردی که هنوز مفقود بودند بررسی کند.
پلیس بین الملل، از نقش کلیدی یوروپل (اینترپل اروپا) برای تسهیل تبادل اطلاعات و ارائه پشتیبانی تحلیلی و عملیاتی پاندورای ۷ خبر داد.
عملیات پاندورا، نخستینبار در سال ۲۰۱۶ آغاز شد و از آن پس، سالانه در اروپا ادامه یافت تا با قاچاق اشیای تاریخی در اتحادیه اروپا مقابله کند.