جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳

خیابان سی تیر تهران پایلوت «گردشگری دسترس‌پذیر» برای معلولین و جانبازان شد

0 انتشار:

صدای میراث: معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از تبدیل خیابان «سی‌تیر» تهران به پایلوت پروژه «گردشگری دسترس‌پذیر» برای معلولین و جانبازان و افراد کم‌توان خبر داد.

ولی تیموری در نشست هم‌اندیشی و تبادل‌نظر پیرامون موضوع «گردشگری دسترس‌پذیر» گفت: تدوین و اجرای برنامه‌ای با موضوع دسترس‌پذیر کردن خدمات گردشگری کشور برای معلولین و جانبازان معزز در دستور کار مشترک سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) قرار دارد.

به گزارش معاونت گردشگری، تیموری با بیان اینکه ضمن توافق صورت گرفته با سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، ورود به فاز عملیاتی پروژه «گردشگری دسترس‌پذیر» در حال بررسی است؛ افزود: با بهره‌مندی از حمایت بین‌المللی و برخورداری از تعاملات فرابخشی شامل ظرفیت‌های ارگان‌های تصمیم‌ساز در این حوزه می‌توانیم کلیه تاسیسات گردشگری و خدمات قابل ارائه این حوزه را برای همه گردشگران به ویژه معلولین و جانبازان معزز قابل استفاده کنیم.

معاون گردشگری همچنین خیابان سی تیر تهران را برای اجرای پروژه  «گردشگری دسترس‌پذیر» مناسب مطرح کرد و گفت: هتل، دفاتر خدمات مسافرتی، موزه ها و به طور کل مراکز گردشگری این محور می‌توانند طبق ساختار پروژه گردشگری دسترس‌پذیر برای استفاده معلولین و جانبازان مجهز شوند.

وی با بیان اینکه پس از انتخاب شعار سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۶ با عنوان «همه برای گردشگری، گردشگری برای همه» این موضوع به صورت مشخص در برنامه‌ریزی‌های حوزه گردشگری وارد شده است؛ گفت: افزودن یک فصل به ضوابط تاسیسات گردشگری کشور با هدف لحاظ نمودن نیاز معلولین و جانبازان در استفاده از خدمات مورد نیاز گردشگری یکی از این اقدامات بود تا بر مبنای آن «دسترسی و توسعه پایدار» در ضوابط مراکز اقامتی اعمال و هتل‌ها نیز به شاخص‌های لازم مجهز شوند.

تیموری با بیان اینکه ۱۳ درصد افراد کشور نیازمند خدمات دسترس‌پذیر هستند؛ افزود: یکی از مهم‌ترین چشم‌اندازهای تعریف شده و آرزوی شخصی بنده به عنوان معاون گردشگری، این است که همه سایت‌های گردشگری و به طور کل تاسیسات این حوزه به موضوع «گردشگری دسترس‌پذیر» اهمیت دهند و در امور اجرایی به کار گیرند.

گفتنی است در این نشست ولی تیموری نتایج ارائه «انجمن باور» با موضوع معرفی نمونه‌های موفق بین‌المللی و نیازهای ساختاری فاز اجرایی این پروژه در پایلوت مذکور را نیز بررسی کرد.

لازم به ذکر است معاونین و نمایندگان ارگان‌ها و مراکز فرابخشی از جمله «معاونت امور شهری و روستایی وزارت کشور»، «معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور»، «معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران»، «انجمن باور»، «فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولین جمهوری اسلامی ایران» و «شرکت ایرانگردی مارکوپولو» در این جلسه حضور داشتند.

print

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید