شنبه, ۰۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳

مطالعه یافته‌های باستان‌شناسی غار کلدر آغاز شد

0 انتشار:

صدای میراث: مطالعات مقدماتی فسیل مکشوفه، دست‌افزارهای سنگی، گونه‌شناسی جانوری و دانه‌های گیاهی به دست آمده از غار کلدر لرستان آغاز شد.

قرار است پس از اتمام این مطالهات نتایج آن در قالب مقالات علمی، سخنرانی و … به اطلاع مجامع علمی کشور برسد.

بهروز بازگیر سرپرست هیأت باستان‌شناسی با اعلام این خبر گفت: فصل سوم کاوش باستان‌شناختی غار کلدر لرستان که با اهداف اولیه تاریخ‌نگاری لایه‌های پارینه‌سنگی میانه منتسب به دوره استقراری جوامع نئاندرتال و دستیابی به تعداد بیشتر مصنوعات و دست‌افزارهای سنگی آغاز شده بود، با انجام عملیات مرمتی و حفاظتی نهشته‌های باستانی ترانشه به اتمام رسید.

به گزارش پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، وی تصریح کرد: این فصل از کاوش دستاوردهای چشمگیری از جمله کشف بخشی از فسیل جمجمه انسان هوشمند، مصنوعات سنگی شاخص دو گونه هموساپین و نئاندرتال، گونه‌های مختلف جانوری و دانه‌های گیاهی داشت که نشان از غنای فرهنگی این محوطه باستانی برای کاوش‌های هدفمند و درازمدت دارد.

این باستان شناس با بیان اینکه سومین فصل کاوش باستان‌شناسی غار کلدر لرستان با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری صورت گرفت افزود: این محوطه که هم‌اکنون به عنوان قدیمی‌ترین سایت پارینه سنگی جدید در ایران شناخته شده دارای شواهد پارینه سنگی میانه در لایه‌های زیرین است.

او افزود: تاریخ‌نگاری نهشته‌های باستانی پارینه سنگی جدید در فصل قبل کاوش در این محوطه نشان از استقرار جوامع شکارگر و گردآورنده غذا در محدوده زمانی ۲۳ تا ۵۴ هزار سال پیش دارد که این محوطه را به یکی از سایت‌های کلیدی ایران تبدیل کرده است.

print

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید