صفحه اصلی > تازه‌ترين‌ها و فرهنگ و هنر و ميراث فرهنگی : کنسرت گذار تخت جمشید در گفت‌ و گو با صدای میراث: خطری تخت جمشید را تهدید نمی کند | ۱۵۰۰۰ نفر برای تماشای کنسرت به تخت جمشید می آیند | لغو اجرا در صورت خدشه به تخت جمشید کاملا طبیعی است     

کنسرت گذار تخت جمشید در گفت‌ و گو با صدای میراث: خطری تخت جمشید را تهدید نمی کند | ۱۵۰۰۰ نفر برای تماشای کنسرت به تخت جمشید می آیند | لغو اجرا در صورت خدشه به تخت جمشید کاملا طبیعی است     

صدای میراث: برگزاری نخستین کنسرت بزرگ موسیقی در تخت جمشید به خوانندگی علیرضا قربانی از نهم تا سیزدهم تیرماه جاری، آن هم در ۵۰ متری صفه میراث جهانی تخت جمشید با هشدار کارشناسان و البته نگرانی های علیرضا چاوردی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید مواجه شده است. نگرانی از آن است که ارتعاش صوتی ناشی از برپایی این رویداد در نزدیکی تخت جمشید منجر به ایجاد لرزش و آسیب به بخش هایی از این میراث جهانی شود.

محسن خباز تهیه کننده، کنسرت‌ گذار و برگزار کننده تورهای کنسرت علیرضا قربانی اما در گفت‌وگو با صدای میراث اطمینان داده است که هیچ آسیبی در برگزاری این کنسرت به تخت جمشید نمی‌رسد.

او در گفت‌وگو با صدای میراث اعلام کرد: برگزاری کنسرت‌ها در بسیاری از پهنه های تاریخی جهان از جمله در کلوزیوم و آکروپولیس در روم و یونان و مجموعه های مختلف میراث تاریخی و جهانی دنیا امری رایج است و خود در یکی دو اجرای جهانی در پهنه‌های تاریخی خارج از ایران حضور داشتم.

محسن خباز افزود: ایده‌های متعددی از اجراهای مختلف موزیسین های بزرگ دنیا در اماکن تاریخی وجود دارد. اما نکته ای که وجود دارد و باید صادقانه آنرا بیان کرد این است که اصولا مکانیسم و خط کش مشخصی وجود ندارد که مثلا در یک پهنه تاریخی با قدمت همچون تخت جمشید با چه دسیبل صوتی و حجم صدا می‌توان اجرای برنامه داشت؟

برگزار کننده تورهای کنسرت علیرضا قربانی تاکید کرد: از روز نخست برنامه ریزی برای اجرای تخت جمشید، اولویت اول ما خود تخت جمشید بود. نه موسیقی و اجرا و حضور مخاطب در تخت جمشید برای شنیدن موسیقی. به همین دلیل برای این که کنترل بهتری بر فضا داشته باشیم، مجموعه اجراها را به سمت صفه تخت جمشید نبردیم. اجرا را به خارج از پهنه تخت جمشید بردیم و شوت اسپیکرها و ساب ووفرها و توییترها را به گونه ای تنظیم کرده ایم که فقط به صورت مستقیم باشد.

تهیه کننده کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید گفت: اگرچه اسپیکرهای ساب ووفرها بصورت ۳۶۰ درجه هستند اما ما در اجرای کنسرت تخت جمشید از تکنیکی استفاده کردیم که در نرم‌افزار کنترل صدا، ساب ووفرها فقط صدای مستقیم داشته باشند و پشت اسپیکرها صدایی وجود ندارد.

محسن خباز تاکید کرد: اولین خط اسپیکرها و چیدمان استیج کنسرت تخت جمشید حداقل بین ۵۰ تا ۷۰ متر از صفه تخت جمشید و شروع بنای تاریخی فاصله دارد.

برگزار کننده تور کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید در پاسخ به این سوال صدای میراث که آیا پیش از برنامه ریزی این کنسرت به تحقیقات انجام شده درخصوص فرکانس‌های صوتی تخریب‌زا برای تخت جمشید مراجعه کرده اید؟ گفت: یک رساله دکتری با عنوان مطالعه تاثیر صوت بر بناهای تخت جمشید وجود دارد که البته خود مدیر پایگاه می تواند درباره آن صحبت کند. ولی به لحاظ فنی هیچ خطری با برگزاری کنسرت آقای قربانی در این محدوده تخت جمشید را تهیدید نمی کند.

او همچنین در واکنش به اظهارات علیرضا عسگری چاوردی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید که گفته بود، در صورت بازگشت ارتعاش های صوتی به سمت تخت جمشید اجرای کنسرت در لحظه متوقف خواهد شد افزود: این موضوع کاملا طبیعی است و فارغ از شرط و شروط ها، آقای قربانی هم در صورت بازگشت صوت به سمت تخت جمشید اجرا نخواهد کرد.

خباز ادامه داد: متخصصین صوت اجرای این کنسرت از بهترین های ایران هستند که تجهیزات بسیار استانداردی را برای این برنامه در نظر گرفته اند. ضمن آن که خود آقای قربانی هم به هیچ وجه راضی نیست در رویدادی که قرار است هم افزایی بین هنر و میراث فرهنگی ایجاد کند، خدشه‌ای بر تخت جمشید وارد شود. چون تخت جمشید تنها متعلق به مردم ایران نیست و یک پهنه تاریخی جهانی است که متعلق به تمام تمدن های بشری است. بنابراین با توجه به دیرینگی این محوطه میراث جهانی کشور بدون هیچ ملاحظه ای باید مراقب آن بود.

تهیه کننده کنسرت موسیقی علیرضا قربانی در تخت جمشید در پاسخ به سوال دیگر صدای میراث که تاکید مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بر برگزاری این کنسرت در پردیس یا پارکینگ تخت جمشید به جای فاصله ۵۰ متری تا صفه تخت جمشید بود و چرا به پیشنهاد پایگاه میراث جهانی تخت جمشید توجه نشده است؟ افزود: در پردیس تخت جمشید حجم زیادی درخت وجود دارد که برگزاری اجرا در این محدوده دیگر هیچ ارتباطی با تخت جمشید پیدا نمی‌کرد. اگر قرار بود این کار انجام شود خب می‌توانستیم در یکی از بوستان‌های شهر شیراز این کنسرت را برگزار کنیم. اما اساسا این رویداد زمانی تاثیر دارد که تخت جمشید در آن قابل دیدن باشد، نه این که پشت انبوه درختان برگزار شود. بنابراین در اجرای این کنسرت لوکیشن اصلی تخت جمشید برای ما بسیار مهم بود.

محسن خباز در پاسخ به سوال دیگر صدای میراث مبنی بر این که ظرفیت این اجرا چه اندازه است و آیا تهیه کننده و شخص علیرضا قربانی، خواننده این اجرا درصدی از درآمد اجراهای کنسرت تخت جمشید را به پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با هدف مرمت و نگهداری از این مجموعه میراث جهانی اختصاص خواهند داد؟ افزود: این کنسرت در شش اجرا با ظرفیت هر اجرا ۲۵۰۰ نفر برگزار می‌شود. ضمن آن که کل تخت جمشید در زمان اجراها کاملا بسته می شود و ورود مخاطبین کنسرت نیز بعد از بازدید مردم از تخت جمشید اتفاق می افتد. بنابراین این امکان که مخاطبین کنسرت بتوانند در زمان اجرای آن بلیت بازدید از تخت جمشید خریداری کنند وجود ندارد. در مورد اختصاص بخشی از درآمد کنسرت به تخت جمشید برای مرمت و حفاظت این مجموعه نیز صحبت هایی شده است.

او در پایان قیمت بلیت های کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید را مبلغی بین ۳۵۰ هزار تومان تا ۷۰۰ هزار تومان اعلام کرد. بدین ترتیب به نظر می‌رسد با ۶ اجرای در نظر گرفته شده با ظرفیت ۲۵۰۰ بازدید کننده ، اگر میانگین قیمت ۵۰۰ هزار تومان را برای هر بلیت محاسبه کنیم، مبلغی حدود ۹ میلیارد تومان فقط از محل اجرا نصیب برگزار کننده و گروه موسیقی و شخص علیرضا قربانی خواهد شد که اگر ۱۰ درصد این مبلغ نیز براساس مسئولیت اجتماعی این گروه به تخت جمشید تخصیص یابد، مبلغی معادل ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان نصیب تخت جمشید خواهد شد.

admin

مقالات مرتبط