شنبه, ۲۱ مهر, ۱۴۰۳

توضیح میراث فرهنگی اصفهان درباره مرمت سی و سه پل با سیمان | مرمت پشت بام سی و سه پل با نظارت میراث فرهنگی انجام می شود

0 انتشار:

صدای میراث: اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در واکنش به گزارش صدای میراث از مرمت سقف و بام سی و سه پل با سیمان اعلام کرد که عملیات مرمت پشت بام رواق های سی و سه پل با نظارت میراث فرهنگی انجام می شود.

این اداره کل به نقل از وحید ذاکریان، ناظر طرح مرمت پشت بام سی‌وسه‌پل اعلام کرد: متاسفانه در چند سال گذشته با واژه‌ای به‌نام تنفس مصالح و حبس رطوبت، بدون اطلاع از فرایند ایجاد آن در برخی محافل مرمتی روبرو هستیم.

وی ادامه داد: فرایند بسط و گسترش رطوبت در بناهای محصور اتفاق می‌افتد. به‌نحوی که در مکان‌هایی  که کوران هوا در آن وجود ندارد، به‌دلیل راکد ماندن هوا رطوبت در مصالح به حد اشباع می‌رسد. لکن در بناهایی همانند پل‌ها که به‌صورت مداوم کوران هوا در آن جریان دارد، احتمال چنین پدیده‌ای تقریبا به صفر می‌رسد.

ذاکریان افزود: با توجه به جزئیات اجرایی ساخت طاق‌های طبقه دوم و تراز بالای تیزه‌ها و طاق‌ها، نسبت به هره پیشانی نما و مرمت دهه‌های گذشته پشت بام رواق‌های دو سمت عرشه سی‌وسه پل که کف فرش آن با ملات ماسه و سیمان و بدون شیب بندی بوده است، امکان اجرای غوره گل و کاه‌گل حتی در زمان ساخت آن وجود نداشته است. لذا با توجه به بررسی کارشناسان میراث‌فرهنگی بر روی انواع روش‌های مرمتی و با توجه به وضع موجود، بهترین روش مرمتی با کمترین میزان آسیب، برای مرمت بنا در نظر گرفته شده است.

صدای میراث دو روز قبل در گزارشی با استناد به تصاویر ارسال شده اعلام کرد که سقف و بام سی و سه پل در حال مرمت با سیمان است. شاهرخ کلانتری دانشجوی دکتری مرمت نیز در پاسخ به صدای میراث اعلام کرده بود این شیوه مرمت برای سی و سه پل مناسب نیست و مرمت اثر با سیمان منجر به حبس رطوبت در بنا می شود و تاثیر منفی بر سی و سه پل دارد.

print

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید