صفحه اصلی > تازه‌ترين‌ها و تشكل‌ها و گردشگری : تعطیل کردن فرودگاه ها با اطلاع رسانی متناقض مردم، دفاتر مسافرتی و ایرلاین ها را متضرر کرد

تعطیل کردن فرودگاه ها با اطلاع رسانی متناقض مردم، دفاتر مسافرتی و ایرلاین ها را متضرر کرد

صدای میراث: روزهای پایانی هفته گذشته زمزمه های بسته شدن آسمان ایران در میان افکار عمومی برقرار بود. اما هنوز هیچ دستگاهی اعلام بسته شدن رسمی آسمان ایران را برعهده نگرفته بود تا آن که عصر جمعه دو خبر متناقض از سوی دست اندرکاران ناوبری هوایی ایران اعلام شد.

به گزارش صدای میراث، مدیران فرودگاه های امام خمینی (ره) و مهرآباد تهران اعلام کردند که پروازهای داخلی و خارجی برقرار است و مسافران داخلی و پروازهای خروجی راهی فرودگاه ها شدند و آن ها که ساعاتی به پروازهایشان مانده بود نیز عزم رفتن به فرودگاه های داخلی و بین المللی را داشتند. اما ساعاتی پس از اعلام خبر برقرار بودن پروازها، سازمان هواپیمایی کشوری در خبری اعلام کرد که تمامی پروازهای ایران متوقف شده و بلیت پروازها ابطال شده است.

همین اعلام موجب شد که مسافران پروازهای داخلی و خروجی سرگردان شوند و برنامه آژانس های گردشگری نیز مختل شود. اما این پایان ماجرا نبود. صبح روز بعد مسافران به دفاتر مسافرتی رفتند و وجه بلیت های ابطال شده خود را مطالبه کردند. دفاتر مسافرتی ناتوان از پرداخت پول مردم بودند و ایرلاین ها نیز پاسخ مشخصی به دفاتر و مسافران برای استرداد وجوه پروازی نداشتند و بدین ترتیب عصبانیت مسافران دامان دفاتر مسافرتی را گرفت.

حالا رئیس انجمن دفاتر خدماتی مسافرتی ایران با گلایه از نبود برنامه ریزی و اطلاعیه های متناقض از سوی بخش هوانوردی کشور و تاثیر منفی تداوم این وضعیت بر صنعت گردشگری ایران، از زیان سنگین دفاتر مسافرتی و ایرلاین ها خبر داد و گفت: ابطال پروازهای داخلی و خارجی که با عدم پاسخگویی ایرلاین‌ها و سازمان هواپیمایی کشوری مواجه شد منجر به بلاتکلیفی و متضرر شدن مسافران و آژانس‌های مسافرتی شد.

او گفت:  سرگردانی مردم و آژانس‌ها به‌دنبال تصمیمات ناگهانی و ابطال پروازها وضعیتی را فراهم کرد که دفاتر مسافرتی ایران در بدترین شرایط ممکن قرار گرفتند و به همین دلیل از قوه قضائیه تقاضا داریم برای حل مشکلات موجود با برنامه ای موثر راهی پیش پای مردم و بخش‌خصوصی بگذارد. چون واقعا از قوه مجریه ناامید شده ایم.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، حرمت‌الله رفیعی افزود: متاسفانه در روزهای گذشته تعطیلی فرودگاه‌ها و ابطال پروازها شرایط نابسمانی برای مسافران داخلی و گردشگران و مسافران خارج از کشور که قصد سفر به ایران داشتند ایجاد کرد.

او گفت: با اینکه مدیران فرودگاه‌های مهرآباد و امام خمینی (ره) اعلام کردند تمامی پروازها روال عادی دارد اما ساعاتی بعد سازمان هواپیمایی کشوری از لغو پروازها خبر داد و چندین بار این چرخه تکرار شد.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران اعلام کرد: بی برنامگی صورت گرفته درباره پروازها، خسارات مالی بسیاری به مردم و سفرهای آنها زده و مسافران و دفاتر خدمات مسافرتی را متضرر کرده است.

او صدور بخشنامه‌های بدون اثر و کارشناسی‌ نشده در بخش هوانوردی کشور را از جمله مشکلاتی عنوان کرد که فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی ایران را با چالش‌های متعدد مواجه کرده است. به گفته رفیعی، در اتفاقاتی که با تصمیم سازمان هواپیمایی کشوری رخ داد، ایرلاین‌های کشور که بیشتر آن ها هم خصوصی هستند و در همین ماجرا متضرر شده اند، نتواستند وضعیت ناپایدار را مدیریت کنند.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران تاکید کرد: وقتی مسافران به مقصد نمی‌رسند، وظیفه ایرلاین‌هاست که برای مسافران جامانده براساس قوانین و معاهدات وضع شده با گرفتن هتل و در اختیار گذاشتن وسایل حمل‌ و نقل جبران خسارت کنند که این اتفاق نیفتاده است.

اگر این مطلب را می پسندید با یک کلیک از صدای میراث حمایت کنید

او گفت: امیدواریم دستگاه‌های نظارتی کشور با ورود به این مساله، مشکلات ایجاد شده برای مردم و دفاتر مسافرتی را هر چه سریعتر برطرف کنند.

رفیعی با توضیح خسارت وارد شده به مردم و دفاتر مسافرتی در لغو و ابطال پروازها به رغم اعلام برقرار بودن آن ها از سوی فرودگاه های کشور گفت: اگر طی ۲۴ ساعت ۵۰ سفر اتفاق بیفتد و هر پرواز ۱۵۰ سرنشین داشته باشد با ابطال پروازها متوجه خواهید شد که حجم سفرهای کنسل شده چه میزان خسارت به‌دلیل عدم بازگشت به موقع مردم و اقامت در کشور دیگر برای مسافران ایجاد کرده است.

او گفت: به همین دلیل از وزیر راه و شهرسازی تقاضا داریم اهتمام جدی در ساماندهی وضعیت مدیریتی هوانوردی کشور داشته باشد. چون شرایط به گونه ای شده که سیستم حمل و نقل هوایی کشور به‌ راحتی حقوق مردم را ضایع می‌کند و مسئولان هنوز نتوانسته‌اند راه حل مناسبی برای حل این مشکل درنظربگیرند.

رفیعی با تاکید بر تاثیر منفی تصمیمات سازمان هواپیمایی کشوری بر دفاتر مسافرتی و موضوع سفر در داخل و خارج از ایران اعلام کرد: متاسفانه دفاتر مسافرتی ایران در بدترین شرایط ممکن به‌سر می‌برند و این وضعیت به‌قدری نابسامان است که در زمان کرونا هم تا این حد در حق صنعت گردشگری کشور و فعالین این حوزه ظلم نشده بود.

وی اعلام کرد: در هفته‌های اخیر فعالان صنعت گردشگری به دلیل تصمیمات غلط و اشتباه بخش حمل و نقل هوایی دچار آشفتگی و از هم پاشیدگی شدند.

او با اشاره به شعار امسال مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم اعلام کرد: حضرت آقا شعار امسال را تاکید بر جهش تولید با مشارکت مردم عنوان کرده است مگر غیر از این است که مردم همان بخش‌ خصوصی هستند. اما چرا بدترین جفا در حق بخش‌خصوصی می‌شود و برخلاف نظر رهبری با بخش خصوصی رفتار می‌شود؟

رفیعی گفت: با توجه به اینکه ریاست قوه قضائیه بر مشارکت بخش خصوصی تاکید دارد ما نیز از قوه قضائیه استمداد می‌کنیم که راهی پیش پای فعالان صنعت گردشگری بگذارد. چون واقعا فعالین بخش خصوصی گردشگری از دولت و قوه مجریه کاملا ناامید هستند.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در پایان با گلایه از وزیر راه و شهرسازی در بی توجهی به مشکلات بخش خصوصی صنعت گردشگری کشور اعلام کرد: از وزیر راه و شهرسازی انتظار می رفت بلافاصله جلسه ای با فعالان بخش خصوصی گردشگری کشور که بیشترین ارتباط را با حوزه کاری ایشان داشتند تشکیل دهند تا درد آن ها و موانع پیش روی فعالیت آن ها در زیرمجموعه خود را احصاء و برای مرتفع کردن این مشکلات اهتمام جدی داشته باشد. متاسفانه وزیر راه و شهرسازی هیچ توجهی به این موضوعات ندارد و به همین دلیل فعالین بخش خصوصی در صنعت گردشگری ایران با مشکلات پیش آمده از دولت ناامید شده اند.

admin

مقالات مرتبط