دفاع تمام قد دادستان مرودشت از حریم تخت جمشید | دادستان مرودشت: تخریب و تزلزل به  بنیان های میراث فرهنگی جرم غیرقابل گذشت است | حراست از تخت جمشید در زمره حقوق عامه است

صدای میراث: پس گرفتن شكایت مدیركل میراث فرهنگی استان فارس از شهرداری مرودشت در ماجرای تخریب معدن كوه رحمت با واكنش دادستان مرودشت مواجه شد و اسماعیل سیاوش پور در گفت وگوی اختصاصی با صدای میراث اعلام كرد: قوه قضاییه با قدرت از حریم تخت جمشید و كوه رحمت حفاظت می كند.

اسماعیل سیاوش پور درخصوص نگرانی های مطرح شده از سوی فعالین میراث فرهنگی در ماجرای پس گرفتن شكایت مدیركل میراث فرهنگی استان فارس از شهرداری مرودشت در موضوع معدنكاوی در كوه رحمت تخت جمشید و احتمال بازگشت فعالیت معدنی به این میراث تخریب شده اعلام كرد: جرمی كه اتفاق افتاده است، حسب اعلام نظر کارشناسان رسمی دادگستری، بنیان های میراث فرهنگی را تخریب و متزلزل نموده و این جرم جنبه عمومی دارد  و غیرقابل گذشت می باشد.

دادستان مرودشت تاكید كرد:  اداره كل میراث فرهنگی استان فارس صرفا اعلام كننده جرم هستند و جرم غیر قابل گذشت می باشد و  اعلام گذشت آنان تاثیری در اصل موضوع و  روند رسیدگی قضایی ندارد.

اسماعیل سیاوش پور درخصوص احتمال فعالیت مجدد معدنكاوی در كوه رحمت تخت جمشید توسط شهرداری مرودشت اعلام كرد: دستگاه قضایی با صدور دستور توقف فعالیت معدنكاوی در كوه رحمت تخت جمشید همچون گذشته بر موضع خود تاكید دارد و اجازه فعالیت معدنكاوی در حریم تخت جمشید داده نمی شود.

دادستان مرودشت افزود: براساس تصمیم گرفته شده هرگونه فعالیت معدنكاوی در كوه رحمت متوقف است. مگر آن كه شهرداری مرودشت بتواند پروانه فعالیت معدنی كسب كند كه این موضوع هم باید در كمیسیون های مربوطه مطرح شود و مجوزهای لازم از ادارات منابع طبیعی ، میراث فرهنگی و صنعت و معدن و تجارت  گرفته شود كه این روند تاكنون طی نشده و امكان تمدید پروانه معدنكاوی و صدور مجوز در حریم درجه دو تخت جمشید هم وجود ندارد.

اسماعیل سیاوش‌پور در پاسخ به اظهارات مدیركل میراث فرهنگی استان فارس كه اعلام كرده است مردم به آسفالت نشدن خیابان های مرودشت اعتراض دارند، تاكید كرد: دستگاه قضایی نه تنها مخالف خدمات رسانی به مردم یا بحث آسفالت نیست، ‌بلکه در راستای حفظ حقوق عامه و خدمت رسانی حداکثری به مردم شریف شهرستان مرودشت در حوزه خدمات شهری و عمرانی تأکید و همراهی حداکثری دارد. ولی این موضوع و ارائه خدمات شهری و عمراني به مردم باید با رعایت و حفظ حریم میراث فرهنگی و منابع طبیعی انجام شود.

او تاكيد كرد: اگر قرار است فعالیتی صورت بگیرد، باید خارج از حریم میراث فرهنگی باشد، تزلزلی به آثار تاریخی وارد نشود و موجب تخریب و تصرف غیرقانونی در منابع طبیعی هم نباشد.

اسماعیل سیاوش پور در پایان تاكید كرد: قوه قضاییه و دادستانی مرودشت طبق موازین قانونی از تخریب میراث فرهنگی و منابع طبیعی كشور جلوگیری می كند و اجازه دخل و تصرف در منابع طبیعی و حریم آثار تاریخی را نمی دهد.

مقالات مرتبط

1404 و ضرورت خانه تکانی در صنعت گردشگری ایران | دگرگونی صنعت گردشگری چگونه ممکن است؟

صدای میراث – دکتر محسن قادری، مدیر گروه گردشگری ژیوار:  خانه تکانی صنعت…

زاکانی برای بازسازی خانه فروغ فرخزاد پول ندارد | بنای ثبت ملی شده محل فروش شیشه و تریاک شد

صدای میراث: شهردار تهران بودجه 750 میلیون تومانی بازسازی خانه فروغ فرخزاد،…

کشف غار در حیاط خانه روستایی برزک کاشان

صدای ميراث: ترکیدگی لوله آب در حیاط یک خانه روستایی در «برزک»…