آتش سوزی در وسیع ترین بازار سرپوشیده جهان

طی هفته اخیر دو آتش سوزی در بازار تاریخی تبریز رخ داده است

پایگاه خبری صدای میراث – مریم جلیلوندفرد: بازار تاریخی تبریز ساعت ۶ صبح امروز (چهارشنبه ۲۹ مردادماه) دچار حریق شد و خسارات وارد شده به این بازار در حال بررسی است.

به گزارش صدای میراث، این دومین آتش سوزی در بازار تاریخی تبریز است که طی یک هفته اخیر منجر به خسارات جزیی به برخی کسبه و سیاه شدن بخش هایی از بازار شده است.

ساعاتی قبل نیز مدیرکل مدیریت بحران استان آذربایجان شرقی به رسانه ها اعلام کرد که آتش سوزی بازار تبریز تلفات جانی نداشته و به سرعت مهار شده است.

مجید فرشی گفته بود که آتش‌سوزی بازار تاریخی تبریز ۷ باب مغازه در بخش بازار صادقیه تبریز آسیب دیدند.

هفته گذشته نیز یک آتش سوزی دیگر در بازار تاریخی تبریز رخ داد که عامل آتش سوزی شناسایی و مشخص شد این آتش سوزی تعمدی ایجاد شده است.

دو آتش سوزی در یک هفته

وحید نواداد، معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی در گفت وگو با صدای میراث با اعلام این که بازار تبریز در یک هفته اخیر دو بار دچار آتش سوزی شده است گفت: آتش سوزی ها مختصر بود که چند مغازه آسیب دیدند و خسارت مالی به مغازه دارها وارد آمد. ولی آسیب سازه ای به بازار تاریخی و ثبت جهانی شده تبریز وارد نشده است.

نواداد افزود: در آتش سوزی چند روز قبل و آتش سوزی صبح امروز دود سیاه ناشی از آتش سوزی وارد مغازه ها شده و آسیب مالی به کسبه وارد شد.

او افزود: آتش سوزی اول عامل انسانی داشت و تعمدی بود که خوشبختانه سریع اطفا شد. اما دلیل آتش سوزی صبح امروز در بازار تاریخی اردبیل هنوز در دست بررسی است.

معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی با اعلام این که آتش سوزی صبح امروز در بازار تاریخی تبریز خسارتی به سازه بازار تاریخی وارد نکرد و فقط مغازه ها دچار خسارات جزئی شدند گفت: خوشبختانه در این آتش سوزی که از یک رستوران آغاز شد مغازه های بازار کامل نسوخته اند و سیم کشی ها و پنل های کولرهای گازی و جداره ها سیاه شد و البته در برخی مغازه ها ریزش بخش هایی از آن ها مشاهده شد.

وحید نواداد درباره مکان آتش سوزی های یک هفته اخیر در بازار تبریز گفت: آتش سوزی اول پشت بازار امیر بود و آتش سوزی دوم که امروز رخ داد در بازار یمن دوزان اتفاق افتاد.

آتش به جان بازار مشهور جهان

بازار تاریخی تبریز که زمان احداث آن به دوره زندیه و بیشتر می رسد، بزرگ‌ ترین بازار سرپوشیده جهان است که حدود یک کیلومتر مربع وسعت دارد. این اثر مردادماه سال ۱۳۸۹ در جهانی یونسکو به ثبت رسید. بازار تاریخی تبریز در مسیر جاده ابریشم روزانه هزاران کاروان را از نقاط مختلف جهان از آسیا، آفریقا و اروپا در دوره های تاریخی میزبانی کرده است.

این بازار حدود ۳۰۰ سال قبل پس از وقوع زمین‌ لرزه تاریخی تبریز در سال ۱۱۹۳ قمری، توسط «نجفقلی خان دنبلی»، حاکم وقت تبریز بازسازی شد. بازار تبریز سال ۱۳۵۴ نیز در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

بسیاری از گردشگران و جهانگردان نظیر ابن بطوطه، مارکو پولو، جاکسن، اولیای چلبی، یاقوت حموی، گاسپار دروویل، الکسیس سوکتیکف، ژان شاردن، اوژن فلاندن، جان کارت‌ رایت، جملی کاردی، کلاویخو، رابرت گرنت واتسن، حمدالله مستوفی، مقدسی و… در سده های گذشته از شکوه و رونق بازار تبریز سخن گفته اند.

بازار تبریز همچنین حدود ۵۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه دارد و ۴۰ نوع شغل، ۳۵ سرا، ۲۵ تیمچه، ۳۰ مسجد، ۲۰ راسته و راسته‌بازار، ۱۱ دالان، ۵ حمام و ۱۲ مدرسه دارد.

این نخستین بار نیست که بازار تبریز طعمه حریق می شود و سال ۱۳۹۸ نیز آتش سوزی وسیعی در این بازار رخ داد که منجر به سوختن بیش از ۱۰۰ مغازه و فروریختن بخش هایی از این بازار تاریخی شد. سال ۱۳۸۸ نیز یکبار دیگر بازار تبریز شبیه به آتش سوزی سال ۱۳۹۸ را تجربه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا