چهارشنبه, ۰۱ فروردین, ۱۴۰۳

۲ درخواست سفیر انگلیس از سازمان میراث‌فرهنگی/۱۰ درخواست سازمان میراث‌فرهنگی از سفیر انگلیس

0 انتشار:

صدای میراث: «راب مک کایر» سفیر انگلیس در تهران به دیدار علی اصغر مونسان رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری رفت تا از او درخواست کند هیاتی برای مرمت و حفاظت از بنای تاریخی سفارت انگلیس در تهران به آن سفارتخانه اعزام کند. او یک درخواست دیگر نیز به سازمان میراث‌فرهنگی ارایه کرد و آن هم همکاری ایران در رویداد بین‌المللی ورزش چوگان بود.

مسئولین سازمان میراث‌فرهنگی اما درخواست‌های متعددی از سفیر انگلیس در تهران داشتند. تسهیل در صدور روادید برای ایرانی‌ها، برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی ایران در انگلیس، دسترسی به آرشیو سفالینه‌هایی که طی سال‌ها از کاوش‌های باستان‌شناسی در ایران به دست آمده و اکنون در سفارت انگلستان در تهران نگهداری می‌شود، به منظور طبقه‌بندی آن‌ها و نمایش در موزه ملی ایران، حضور شرکت‌های انگلیسی در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران، کمک به توسعه زیرساخت‌های گردشگری سایت‌های تاریخی ایران، تبادل اطلاعات و تجربیات در زمینه مدیریت گردشگری، آموزش و تجهیز مراکز اقامتی ایران، نشان دادن تصویر واقعی ایران به مردم انگلستان، حضور در مرمت و بهره‌برداری بناهای تاریخی ایران و کاوش‌های باستان‌شناسی از جمله درخواست‌هایی بود که مسئولین سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور به «راب مک کایر» سفیر انگلیس در تهران ارایه کردند.

درخواست مونسان از انگلیس برای همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی وگردشگری

علی‌اصغر مونسان در دیدار سفیر انگلیس در تهران با اعلام بالا رفتن سطح روابط ایران و انگلیس و آنطور که این سازمان برای رسانه‌ها ارسال کرده است گفت: روند ورود گردشگران انگلیسی به ایران افزایش یافته و با توجه به وظایف فرهنگی و اقتصادی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری موضوعات مختلفی برای همکاری و تعامل بین دو کشور وجود دارد.

او به نمایش آثار موزه‌ای هلند در تهران و همچنین درخواست همکاری موزه‌ای با دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه مشترک بین موزه ملی ایران و موزه ملی بریتانیا می‌تواند یکی از نقاط همکاری بین دو کشور باشد.

مونسان همچنین از آمادگی ایران برای برپایی نمایشگاه صنایع دستی در انگلستان خبر داد و گفت: شرکت‌ها و فعالان گردشگری ایران نیز سالانه در نمایشگاه گردشگری لندن شرکت می‌کنند و زمینه حضور شرکت‌های فعال گردشگری انگلیس نیز در نمایشگاه گردشگری ایران که بهمن‌ماه برگزار می‌شود فراهم است.

رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همچنین در دیدار سفیر انگلیس در تهران با تاکید بر اهمیت نشان دادن تصویر واقعی ایران به مردم انگلیس و نقش رسانه‌های انگلستان در این موضوع اعلام کرد: امنیت، ثبات و زیبایی‌های ایران انکارناپذیر است اما مشکلات و موانعی که برخی کشورها به ویژه آمریکایی‌ها ایجاد کرده‌اند باعث شده تصویری غیرواقعی از ایران در جهان ارائه شود.

مونسان، تسریع در روند صدور ویزا برای اتباع دو کشور ایران و انگلیس را از دیگر موضوعاتی خواند که می‌تواند مورد توافق دو کشور قرار گیرد.

به گفته او، هدف بیشتر ایرانیانی که درخواست ویزای انگلستان دارند، گردش یا فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی است و نباید این افراد برای گرفتن ویزا دچار زحمت شوند.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی گفت: موضوع ویزا باید بین دو کشور مورد توافق قرار گیرد، چون با رفع موانع و مشکلات در این بخش می‌توان شاهد رشد و ارتقای گردشگری بین ایران و انگلیس بود.

مونسان به سفیر انگلیس در تهران گفت که بناهای تاریخی و آثار باستانی بسیار زیادی در ایران وجود دارد که نیازمند کاوش و مرمت هستند و مردم و بخش خصوصی نیز وارد این بخش شده‌اند و غیر از بناها و آثار شاخص همچون تخت جمشید و پاسارگاد، سایر بناهای تاریخی که قابلیت واگذاری داشته‌اند برای مرمت و نگهداری، واگذار شده‌اند تا براساس استانداردهای سازمان میراث فرهنگی، مرمت و سپس مورد بهره‌برداری قرار بگیرند.

او همچنین خواستار افزایش همکاری انگلیس با ایران در حوزه مرمت و بهره‌برداری از بناهای تاریخی، کاوش باستان‌شناسی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی شد.

اعزام کارشناسان برای مرمت ساختمان تاریخی سفارت انگلیس در تهران

«محمدحسن طالبیان» معاون میراث‌فرهنگی نیز در این دیدار از آمادگی ایران برای دسته‌بندی و طبقه‌بندی آرشیو سفال مربوط به کاوش‌ محوطه‌های باستانی که در اختیار سفارت انگلیس در تهران است خبر داد و گفت که پس از دسته‌بندی می‌توان این آثار را در موزه ملی ایران به نمایش گذاشت.

طالبیان گفت: همکاری‌های بسیاری در حوزه باستان‌شناسی بین ایران و انگلیس در جریان است. آمادگی لازم برای ارتقای همکاری‌ها نیز وجود دارد و زمینه همکاری در حوزه مرمت آثار تاریخی بین دو کشور هم فراهم است.

معاون میراث‌فرهنگی درخصوص درخواست سفیر انگلیس برای همکای ایران در رویداد بین‌المللی ورزش چوگان گفت: چوگان یک ورزش ایرانی است که در فهرست میراث‌جهانی نیز به ثبت رسیده و بنابراین زمینه همکاری با انگلیس برای اجرای برنامه بین‌المللی چوگان بررسی می‌‌شود.

او همچنین از آمادگی برای اعزام سریع یک تیم تخصصی برای بررسی وضعیت ساختمان تاریخی سفارت انگلیس در تهران خبر داد و گفت: با اعزام هیات کارشناسی به سفارت انگلیس اقدامات مرمتی و حفاظتی لازم برای ثبات وضعیت بنای تاریخی در اختیار سفارت انگلیس در تهران انجام می شود.

درخواست همکاری در حوزه گردشگری

ولی تیموری معاون گردشگری نیز در دیدار راب مک کایر سفیر انگلیس در تهران، گردشگری را پل ارتباط بین ملت‌ها خواند و گفت: گردشگری موجب شناخت مردم کشورها از یکدیگر می‌شود و این شناخت می‌تواند زمینه همکاری‌ در سایر بخش‌ها را فراهم کند.

تیموری افزود: تبادل اطلاعات و تجربیات در زمینه مدیریت در حوزه گردشگری، آموزش و تجهیز مراکز اقامتی و همچنین توسعه زیرساخت‌های گردشگری سایت‌های تاریخی از مواردی است که ایران و انگلیس می‌توانند در این موضوعات با یکدیگر همکاری کنند.

۲ درخواست سفیر انگلیس در تهران از سازمان میراث‌فرهنگی

«راب مک‌کایر» سفیر انگلیس در تهران نیز با تایید افزایش روابط دوجانبه بین ایران و انگلیس از دو سال قبل تاکنون به علی اصغر مونسان رییس سازمان میراث‌فرهنگی گفت: بریتانیا علاقمند به افزایش ارتباط و تعامل با ایران در همه زمینه‌ها است.

سفیر انگلیس در تهران به موفقیت ایران در برگزاری موزه‌های مشترک اشاره کرد و گفت: انگلیس آماده همکاری در این حوزه است.

مک کایر موضوع ویزا را نیز مورد تاکید قرار داد و افزود: در حال حاضر لیست بلندی از افرادی که درخواست ویزا دارند وجود ندارد و هر یک از اتباع ایرانی که درخواست ویزا داشته باشند ظرف مدت یک هفته قرار ملاقات می‌گیرند و روند صدور ویزا برای آن‌ها آغاز می‌شود.

سفیر انگلیس در تهران اما سخنان مونسان در مورد افزایش گردشگران ورودی ایران از انگلیس را مورد تردید قرار داد و گفت: متاسفانه در حال حاضر تعداد کسانی که از انگلیس به ایران می‌آیند کم است و باید این شرایط بهبود پیدا کند.

او از سازمان میراث فرهنگی درخواست کرد که در برنامه‌ بین‌المللی آن کشور برای ورزش چوگان برگزار می‌شود همکاری کند.

«راب مک کایر» همچنین به وضعیت یکی از بناهای تاریخی در اختیار سفارت انگلستان در تهران اشاره کرد و از علی اصغر مونسان خواست تا برای مرمت و نگهداری این بنای تاریخی، متخصصان و کارشناسانی را به سفارت انگلستان در تهران معرفی کند تا این بنا براساس استانداردهای میراث‌فرهنگی ایران مرمت و حفاظت شود.

print

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید