شنبه, ۰۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳

اختصاص ۸۵۰ میلیارد تومان برای سفرهای قسطی در کشور/ورود ۲۵۰ ون به چرخه گردشگری/تفاهمنامه ساخت ۳۱ هتل جدید/چانه‌زنی بی‌نتیجه برای کاهش نرخ سود ۱۸ درصدی وام‌ سفر

0 انتشار:

صدای میراث: ۸۵۰ میلیارد تومان در تفاهم بین سازمان میراث‌فرهنگی و بانک گردشگری به سفرهای قسطی در کشور اختصاص یافت و از این پس گردشگرانی که قصد سفر به مقاصد داخلی را داشته باشند می‌توانند هزینه صفر تا صدی خدمات سفر خود به نقاط مختلف کشور را بصورت وام از آژانس‌های گردشگری دریافت و مبالغ سفر خود را با سود ۱۸ درصد به بانک گردشگری بازگردانند.

همچنین در تفاهمنامه دیگری که بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور با شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا) به امضاء رسید ۲۵۰ ون گردشگری بصورت لیزینگ در اختیار مجموعه‌های گردشگری مدنظر سمگا قرار می‌گیرد و دریافت کنندگان خودروهای ون گردشگری می‌توانند مبلغ آن‌ها را با سود ۲۱ درصد به بانک گردشگری بازگردانند.

تفاهمنامه دیگری که دیروز بین سمگا و سازمان میراث‌فرهنگی امضاء شد مربوط به تاسیس ۳۱ هتل ۳ تا ۵ ستاره در ۳۱ استان کشور بود که عملیات اجرایی آن‌ها با امضای این تفاهمنامه آغاز می‌شود.

تعیین سود ۲۱ درصدی تسهیلات خرید ون‌های گردشگری داد مونسان را درآورد

علی‌اصغر مونسان رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم امضای این سه تفاهمنامه در حاشیه نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران چانه زنی زیادی برای کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی در هر سه بخش انجام داد.

او در امضای تفاهمنامه واگذاری ۲۵۰ ون گردشگری به شرکت‌های خدمات مسافرتی گفت که با سود ۲۱ درصد هیچکس متقاضی دریافت این ون‌ها نخواهد بود و بهتر است سود بانک عامل گردشگری برای ارایه تسهیلات بانکی به متقاضیان همچون بانک‌های دیگر با نرخ ۱۸ درصد محاسبه شود.

مونسان گفت که حتی معتقد است با تعیین سود ۱۸ درصد نیز متقاضیان علاقه‌ای به گرفتن ون‌های گردشگری نشان نخواهند داد و بهتر است این سود حتی به ۱۴ درصد کاهش بیابد که این درخواست با مقاومت سمگا و بانک گردشگری مواجه شد.

استناد علی‌اصغر مونسان به کاهش نرخ سود تسهیلات بانک گردشگری آن بود که چون این بانک نام گردشگری را یدک می‌کشد باید تسهیلات ارزانتری نیز به این بخش اختصاص دهد و حتی سود ۱۸ تسهیلات ارایه شده نسبت به دیگر بانک‌های کشور را با ۳ درصد کاهش عرضه کند تا سرمایه‌گذاران و فعالان صنعت گردشگری ترغیب شوند سرمایه‌ خود را به این بانک منتقل کنند.

رییس سازمان میراث‌فرهنگی حتی در مراسم امضای تفاهمنامه واگذاری ۲۵۰ ون گردشگری به شرکت‌های خدمات مسافرتی کشور که بین معاونت سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و سمگا به امضاء رسید اعلام کرد که بهتر بود سازمان میراث‌فرهنگی خود این ون‌ها را تحویل می گرفت و به بخش خصوصی واگذار می‌کرد.

پیشنهاد کاهش نرخ سود تسهیلات گردشگری

معاون رییس‌جمهوری همچنین از بانک گردشگری درخواست کرد که در مصوبه ای که در هیات مدیره آن بانک به تصویب می‌رسد نرخ سود تسهیلات ارایه شده به بخش گردشگری کاهش بیابد.

او گفت: سمگا و بانک گردشگری کار گردشگری می‌کنند و بنابراین اگر تسهیلات خود را با هر درصدی به بخش‌های دیگر ارایه می‌کنند باید از آنجا که موضوع فعالیت‌شان گردشگری است، تسهیلات ارایه شده به بخش گردشگری را ۳ درصد پایین‌تر دیگر بانک‌ها و بخش‌های دیگر در اختیار بخش گردشگری و سرمایه گذاران این بخش ثقرار دهند.

مونسان با اعلام این که هم اکنون۱۲۰هزار میلیارد تومان در حوزه گردشگر سرمایه‌گذاری شده است گفت: سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز هر روز بیشتر می‌شود که نشان می‌دهد، بخش گردشگری پرسود است.

او با اعلام آن که سرمایه‌گذاران بخش گردشگری رتبه نخست بازگشت تسهیلات بانکی را به خود اختصاص داده‌اند افزود: اینگونه نیست که بانک‌ها وام‌های درشت در بخش گردشگری داده باشند و این مبالغ از سوی سرمایه‌گذاران بازگردانده نشده باشد.

دعوتمان نکرده اند، خودمان آمدیم

مرتضی خامی مدیرعامل بانک گردشگری نیز در واکنش به سخنان معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اعلام کرد: بانک گردشگری داوطلبانه به موضوع تسهیلات بانکی در بخش گردشگری ورود کرده است و هیچکس از این بانک دعوت به حضور در طرح سفرهای اقساطی یا ارایه تسهیلات به شرکت‌های خدمات مسافرتی نکرده است.

خامی گفت: بانک گردشگری خودش داوطلبانه به این فعالیت‌ها ورود کرده و به عنوان بانک عامل گردشگری اعلام کرد که باید در طرح سفرهای اقساطی و حمایت از سرمایه گذاران بخش گردشگری ورود کند.

مدیرعامل بانک گردشگری که بانک عامل ارایه تسهیلات در بخش گردشگری است افزود: این بانک درصدد کمک به صنعت گردشگری کشور است اما به عنوان بانک فعال در این حوزه، نیازمند حمایت است.

خادمی حمایت از استارت‌آپ‌ها را نیز از دیگر فعالیت های این بانک خواند و گفت: این اطمینان را به سازمان میراث‌فرهنگی و مسئولان کشور می‌دهیم که سمت‌وسوی تخصیص منابع بانک گردشگری، بخش گردشگری کشور و به همین دلیل نیز ارایه تسهیلات را متوجه بخش‌های خرد و متوسط صنعت گردشگری کرده است.

سود ۱۸ درصدی وام سفر را ۱۶ درصد کنید

مونسان همچنین به بالا بودن نرخ بازگشت وام‌های سفر به متقاضیان گردشگری در کشور اعتراض کرد و گفت: ظاهرا نرخ سود این تسهیلات نیز ۱۸ درصد است و از بانک گردشگری می‌خواهیم کمک کند تا نرخ بهره تسهیلات سفرهای داخلی ۱۶ درصد شود. یا اگر نمی‌توانند اینکار را انجام دهند از استان‌های کمتر شناخته شده در بخش گردشگری حمایت کنند و سود تسهیلات ارایه شده به گردشگران این بخش‌ها در غرب و جنوب کشور همچون کهکیلویه‌وبویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، کردستان، ایلام، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و هرمزگان را ۱۶ درصد محاسبه کنند.

او این اقدام را در جهت مسئولیت اجتماعی بانک گردشگری در توجه به مناطق کمتر برخوردار کشور در بخش گردشگری اعلام کرد.

درخواست مونسان برای کاهش نرخ سود سفرهای اقساطی در کشور که قرار است براساس طرح سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از بعد از نوروز ۹۸ آغاز شود، با سکوت مسئولان بانک گردشگری و مدیرعامل این بانک مواجه شد.

تزریق پول برای سفر قسطی؛ ۵۵۰ میلیارد تومان سهم ادارات، ۴۰ میلیارد تومان سهم عتبات خانواده شهداء

براساس آنچه مسئولان بانک گردشگری در حاشیه امضای تفاهمنامه اختصاص ۸۵۰ میلیارد تومان به سفرهای اقساطی اعلام کردند، ۵۵۰ میلیارد تومان از این مبلغ به اشخاص حقیقی، سازمان ها و ادارات و وزارتخانه‌ها تعلق می‌گیرد تا سفرهای گروهی کارکنان و خود و خانواده‌هایشان را به مقاصد گردشگری کشور در قالب تورهای گردشگری تضمین شود.

به گفته مسئولان بانک گردشگری، اشخاص حقیقی نیز می‌توانند برای سفرهای خود با مراجعه به شعب بانک گردشگری از کارت‌های اعتباری گردش کارت استفاده کنند.

گفتنی است، مسئولان بانک گردشگری پروژه اهدای وام برای سفرهای داخلی به گردشگران را با اختصاص مبلغ ۴۰ میلیارد تومان به خانواده شهداء که قصد سفر به عتبات عالیات داشتند آغاز کرده‌اند.

طرح سفرهای اقساطی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور با انتصاب ولی تیموری به معاونت گردشگری آن سازمان آغاز شد. این طرح در دوره‌های گذشته نیز مطرح بود که هیچگاه بطور کامل اجرایی نشد و معطل ماند. ولی تیموری معاون گردشگری کشور پیشتر در گفت‌وگو با روزنامه همشهری اعلام کرده بود که طرح سفرهای اقساطی به منظور تسهیل در سفر و توزیع مناسب گردشگران در مقاصد گردشگری کشور با اولویت استان‌های کمتر برخوردار از اقتصاد گردشگری کشور بلافاصله پس از تعطیلات نوروز ۹۸ آغاز می‌شود.

اکنون نیز براساس تفاهمنامه‌ای که بین سازمان میراث‌فرهنگی و بانک گردشگری امضاء شده است ۸۵۰ میلیارد تومان از سوی نخستین بانک عامل در این پروژه به سفرهای اقساطی کشور تزریق شده است.

 

print

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید