بررسی مشکلات بافت تاریخی نوش‌آباد با حضور مدیر امور پایگاه‌های میراث‌فرهنگی

صدای میراث: مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های ثبت‌جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نشست شهر تاریخی نوش‌آباد اعلام کرد: بافت تاریخی هر منطقه، بخشی از هویت کشور است که اگر نابود شود، بخشی از تاریخ و تمدن از بین می‌رود و باید با استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردمی و شهروندان برای حفظ آن تلاش کرد.

فرهاد عزیزی، در بازدید از پایگاه پژوهشی میراث‌فرهنگی نوش‌آباد آران و بیدگل و بافت تاریخی این شهر افزود: باید با سازمان‌های مردمی و اداره‌هایی مثل شهرداری مذاکره کنیم تا بافت‌های تاریخی احیاء، مرمت و حفظ شوند.

وی افزود: مشارکت تشکل‌های مردمی باعث می‌شود نهادهای دولتی حرکت کنند و نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند.

مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های ثبت جهانی وزارت میراث‌فرهنگی همچنین در نشست با فعالان میراث فرهنگی شهر نوش‌آباد اعلام کرد: مشکلات و کمبود اعتبار وجود دارد، اما اصل هر مدیریت، تدوین برنامه است که باید مورد توجه مدیران قرار بگیرد. وقتی طرح و برنامه خوب تعریف شود بودجه و اعتبار هم اختصاص پیدا می‌کند.

عزیزی تأکید کرد: بافت تاریخی نوش‌آباد بزرگ‌تر از یک پروژه است که متأسفانه این بافت و خانه‌های تاریخی آن در حال تخریب است که اگر این بافت احیاء و مرمت شود خود یک بسته جالب گردشگری است.

مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گفت: حفظ بافت تاریخیث نوش‌آباد، نیازمند برنامه اولویت‌بندی شده و هدفمند است و می توان با تشکیل شورای راهبردی که ضرورت پایگاه‌های پژوهشی میراث‌فرهنگی است بهترین راهکار و برنامه را تدوین و اجرا کرد.

عزیزی گفت: در زمان شیوع ویروس کرونا با وجود همه محدودیت‌ها و مشکلات خاص آن، ثابت شد که گردشگری یک موضوع اثرگذار است و فرصتی است تا بتوان راهکارهای توسعه گردشگری را بهتر بررسی کرد.

وی تأکید کرد: پایگاه‌های پژوهشی باید با مدیریت برنامه بتوانند نیازها و فرصت‌ها را مشخص کنند و بخش‌های مختلف را به کمک بگیرند. ضرورت‌ها نیز باید شناسایی شوند و بعد از اولویت‌بندی آن‌ها، مراحل انجام کار و مسیر حرکت تعیین شود.

عزیزی گفت: بافت تاریخی هر منطقه، سرمایه مردم و ارزش‌هایی است که نباید از بین برود. میراث فرهنگی منابعی است که اگر از بین رفت قابل بازسازی نیست.

رضا نوری شادمهانی مدیر پایگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری شهر تاریخی نوش‌آباد نیز در این نشست اعلام کرد: ابتدایی‌ترین موضوع یک پروژه علمی خرد جمعی و حرکت براساس یک برنامه مشخص و هدفمند است و شهرداری‌ها نیز نباید اجازه دهند بافت تاریخی هر منطقه نابود شود.

او گفت: شهر زیرزمینی نوش‌آباد، فرع بر اصل زندگی مردم است. اما در طرح‌های پژوهشی میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسی، زندگی مردم نوش‌آباد و نمادهای این زندگی را نباید نادیده گرفت.

گفتنی است، صدای میراث پیشتر در گزارشی به وضعیت بافت تاریخی نوش‌آباد در شهرستان آران و بیدگل استان اصفهان پرداخته بود و در آن گزارش از بلاتکلیفی نخستین موزه تخصصی شتر در کشور که قرار بود در عمارت شترخان نوش‌آباد راه‌اندازی شود انتقاد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا