یکشنبه, ۰۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳

بزرگداشت هشتاد سالگی هوشنگ مرادی کرمانی در موزه کودکی ایرانک | خالق قصه های مجید: هر آن چه باید می نوشتم را نوشته‌ ام و از نویسندگی خداحافظی کردم

0 انتشار:

صدای میراث: بزرگداشت هشتاد سالگی «هوشنگ مرادی کرمانی» با حضور او در «موزه کودکی ایرانک» برگزار شد.

هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده برجسته ادبیات کودک و نوجوان ایران، به مناسبت هشتادمین سالروز تولدش مهمان موزه کودکی ایرانک بود. خالق «قصه‌های مجید» با حضور در محل «موزه کودکی ایرانک»، ضمن بازدید از قسمت‌های مختلف این موزه، ساعاتی به دیدار و گفتگو با طرفداران وعلاقمندان به داستان‌هایش پرداخت.

مرادی کرمانی در جمع دوستدارانش با اشاره به برخی داستان‌هایی که به رشته تحریر درآورده است، به بیان خاطراتی از دوران کودکی و نوجوانی خود پرداخت و از اهمیت داستان و روایت در زندگی روزمره افراد به خصوص کودکان و نوجوانان سخن گفت.

نویسنده رمان‌های «مربای شیرین» و «پلوخورش» ضمن اظهار خوشحالی از حضور در «موزه کودکی ایرانک» از پدیدآورندگان و حامیان این موزه قدرانی کرد و گفت: به گردآورندگان، حامیان و کسانی که باعث می‌شوند جایی مثل «موزه کودکی ایرانک» وجود داشته باشد، تبریک می‌گویم. این افراد شایسته قدردانی هستند. فرهنگ و به خصوص موضوعات فرهنگی در ارتباط با کودکان اهمیت فراوانی دارند. اینکه فعالان و دلسوزان فرهنگی تلاش می‌کنند از فرهنگ حمایت کنند بسیار قابل تقدیر است.

هر آنچه دیدم و تجربه کردم و قرار بود بنویسم را نوشته ام

مرادی کرمانی با اشاره به اینکه به تازگی هشتاد ساله شده است، گفت: اولین داستانم در نشریه خوشه که توسط احمد شاملو جمع آوری و منتشر می‌شد چاپ شد و از آنجا داستان نویسندگی من آغاز شد تا دو سه سال پیش که از نویسندگی خداحافظی کردم. هر آنچه دیدم و تجربه کردم و قرار بود بنویسم را نوشته ام و حالا نویسندگی را به عهده جوانان و علاقمندان به نویسندگی می‌گذارم.

همچنین در این جلسه مهندس توحید زورچنگ، بنیانگذار مجموعه آذرستان و حامی «موزه کودکی ایرانک» و «موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان»، از حضور هوشنگ مرادی کرمانی در موزه کودکی ایرانک تشکر و قدردانی کرد.

محمدهادی محمدی، نویسنده و پژوهشگر به ‌نام ادبیات کودکان نیز که در این بازدید حضور داشت، از مرادی کرمانی با عنوان «نویسنده ‌امید» یاد کرد و گفت: طنز شیرین در داستان‌های آقای مرادی کرمانی بار دیگر نشان می‌دهد که با روایت می‌شود، تلخ‌ترین رخدادها را به گونه‌ای تصویر کرد که رنگی از خنده و نوری از امید پشت آن باشد. مرادی کرمانی، در ذات و سرشت خود روایت‌گر بوده است و این روایت‌گری در سرزمینی که شهرزاد قصه‌گو در آن مرگ را به عقب می‌راند، چیزی نیست جز ارزش‌های والای روایت و آوردن آن در زندگی تنگ ‌دستانه.»

هوشنگ مرادی کرمانی امسال از سوی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، نامزد جایزه جهانی آسترید لیندگرن (آلمان) شد.

print

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید